|BRA ATT VETA|BÅTAR|AVGÅNGAR|

Liveaboard är en dykkryssning. Det är det mest optimala dyksemester enlig de flesta. Vi är specialister på bl.a. Liveaboards resor till Röda havet och representerar flera av de mest välrenommerade liveaboards båtarna i det Egyptiska röda havet.
Boka in dig på en av våra liveaboards resor (Dykkryssning) till Egyptiska Röda havet och låt oss visa dig dykningen i Röda havet när det är som bäst. Oavsett vilken rutt du än väljer kommer du inte att bli besviken. Dyk i det klara och varma vattnet omgiven av vackra koraller, fascinerande djur och spännande vrak.  Allt detta plus komforten på båtarna och inte minst  det  vänliga besättningen  gör din dyksemester till en oförglömlig  upplevelse. Avgångar


kolossalt komfort

Bo ombord på en dykkryssningsbåt som tar dig till de bästa dykplatserna. I Egypten använder vi oss av båtar med hög standard och bra komfort. I vistelsen ombord ingår del i dubbel kabin, all mat och dryck, samt lån av dykflaska och bly. Du gör dagligen 3-4 dyk.


Båtarna avgår från olika hamnar och städer längst med det Egyptiska Röda havet. Dykområden är delade i ett antal olika rutter och vilken hamn båten avgår från beror på vilken rutt kryssningen har som mål. De olika rutterna har sina egna speciella drag. Vill du exempelvis dyka mycket vrak bör du välja den nordliga rutten eller varför inte just den rutt som vi kallar ”wreck safari” som också koncentreras i norra delen av Röda havet. Sydliga kryssningarna däremot erbjuder större variation och mångfald på det marina livet med större chans att se haj och andra spännande djur.

North-Nordlig kryssning (även kallad Classic Cruise)
Denna kryssning kan utgå från Hurghada eller Sharm el sheikh. Du dyker i norra delen av Röda havet, området mellan Hurghada och Sharm el Sheikh. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. skeppsvraken runt Abu Nuhas reef, det berömda vraket Thistlegorm och nationalparken Ras Mohammed.

Wreck safari
Samma som en nordlig kryssning men ännu mera vrak på schemat. När väder och vind tillåter brukar en wreck safari omfatta följande vrak. Dunraven, Thistlegorm, Sarah, Ulysses, Rosalie Moeller, Carnatic, Giannis D,Chrisoula K och Kimon M.

South Safari
Rutten utgår från Marsa alam i söder. Du dyker i ett dykområde med fantastiskt vackra koraller och djurliv. Färden går längst med kusten söder och norr om Marsa alam och bjuder på dykupplevelser i världsklass. Här finns drop off dykning, korallträdgårdar och grottsystem. Förutom hårda och mjuka koraller finns även här ett imponerande utbud och artrikedom av korallfiskar. Du kommer också sannolikt att stöta på hajar av arten Oceanic White tip, revhajar och med lite tur även hammarhajar. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. Elphinstone, Shaab Sharm, Wadi Gimal, Abu Galawa, Shaab Maksur och Dolphin Reef.

Elphinstone

Elphinstone  ligger ca 12km. ut från kusten utanför Marsa alam och är ett av de mer berömda reven  i södra Röda havet. Revet är ca.300 meter lång. På båda sidor täcks de lodrätt väggarna av vackra mjuka koraller. Artrikedomen på både djurlivet och korallerna är imponerande. Du driver med strömmen från norra delen av revet till den sydligaste punkten. Titta ut i det blå och du kommer mycket trolig att se något större djur. Vissa tider på året finns det gott om Oceanic White tip här. Du kan också se Hammarhaj här.

Deep South St.Johns
En av de bästa Kryssningarna längs Egyptens södra kust. Resan börjar i Marsa alam och går sedan söderut längs kusten ändå till gränsen till Sudan. Du dyker nästan alla de bästa dykplatserna i södra Egypten och resans höjdpunk för dem flesta är dykning med vilda delfiner vid Sataya. Upplev underbar drop off dykning hela vägen ner till St. John´s reef som definitiv hör till ett av de bästa dykområden i världen. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. Shaab Sharm, Abu Galawa, Shaab Maksur, Dolphin Reef  Sataya, Habili Ali och Shaab Claude.

Marinparker
Några av de bästa dykplatserna i Röda havet har klassats som marinparker. Dykning på dessa platser är reglerad i lag och bestämmelser för att minimera effekten och påfrestningen dessa områden utsätts för av dykande besökare. Dykning på dessa marinparker är också ålagd med en marinparkavgift.

Brothers islands öarna räknas bland de bästa dykplatser i världen. Öarna - Big Brother och Little Brother är två små korallöar som ligger cirka 60 km från kusten. The Little Brother har en mycket hög koncentration av marint liv i en mycket begränsad areal. Väggarna täcks bokstavligen med tvättsvamp, anemoner och allehanda mjuka koraller i en häpnadsväckande mängd olika färger och former. Självklart hittar du här gott om fisk. Det är inte ovanligt att se hajar som Hammerheads, Thresher Sharks, Grey Sharks, Silvertip and White Tip Reef Sharks.

Daedalus reef Det är en liten ö med en fyr i mitten, ca 55 sjömil ut från kusten i södra Egypten. På grund av det långa avståndet från kusten är dykplatsen enbart möjlig att dyka med  liveaboard båtar. Vill du se hammarhaj? Då är det här stället rätt plats. Under månaderna maj och juni samlas hammarhajarna här i stora stim.

Rocky island är det sydligaste marinparken i det Egyptiska Röda havet, en liten korallö som reser sig till ytan från 1000 meter djup. Klippväggarna är täckta av mjuka koraller och enorma gorgonians som flyter med strömmarna i det klarblåa vattnet. Här har du stor chans att se Mantor, Haj . På den här dykplatsen förekommer som oftast starka strömmar.

Zabargad
3 sjömil nor om Rocky island ligger Zabargad som bjuder på liknande dykmiljö som Rocky.

Simply the best
En kombination av Brothers, Deadalus och Elphinstone brukar kallas för Simply the Best. På den här rutten får du besöka några av Röda havets världsberömda dykplatser. Dykområden på Brothers och Deadalus reef är de säkraste ställen där du kan möta bl.a. Hammar haj och oceanic white tip haj. Du som åker på den här resan är en van dykare med minimum 50 loggade dyk.
Absolut den bästa tiden på året att åka den här rutten är månaderna Maj och Juni.  Båtarna med den här rutten kan avgå från Hurghada eller Marsa Galib som ligger norr om Marsa alam. Ibland börjar man i Hurghada och avslutar i Marsa alam.

Simply magnificent
Är en kombination av Deadalus reef, Rocky och Zabargad. Båtarna med den här rutten vagår från Marsa Galib norr om Marsa alam.